Contact

Garage Wielingenplein BV
Wielingenplein 5
3522PC Utrecht

APK Keuring


De Algemene Periodieke Keuring (APK) is in heel Europa wettelijk verplicht. Bij de APK wordt onderzocht of uw auto aan de minimale veiligheids- en milieueisen voldoet.
U kunt uw auto alleen laten keuren bij autobedrijven die door het RDW zijn erkend.
Garage Wielingenplein is RDW erkend om keuringen aan personen- en bedrijfsauto's tot een totaal gewicht van 3500 kg uit te voeren.
Om de kwaliteit te waarborgen, houdt het RDW met steekproeven toezicht op de uitvoering van de APK-keuring. Ook de keurmeester moet aan wettelijk vastgestelde eisen voldoen. Na de keuring ontvangt u een keuringsrapport. Daarin staat of uw auto is goedgekeurd of dat er bepaalde mankementen zijn die eerst verholpen dienen te worden. Indien er grote of kleine reparatie's moeten plaatsvinden aan uw auto overleggen wij altijd eerst met u. Na overleg kunnen wij uw auto dezelfde dag nog repareren.
Het team van Garage Wielingenplein is u graag van dienst!
Wist u dat u vanaf 2 maanden voor de APK datum uw auto al APK kan laten keuren? De tijd, die u vroeger komt wordt bij het jaar opgeteld. U loopt dus niet in op de APK datum.


Een goede tip


Probeer de APK keuring te combineren met een grote onderhoudsbeurt, want in combinatie met een grote onderhoudsbeurt voeren wij de APK keuring gratis voor u uit. De APK kost u in dat geval niets u betaalt dan afmeldkosten en de milieucontrole
De RDW registreert APK-data, technische en andere gegevens van voertuigen. Op deze pagina kan je de gegevens van voertuigen met een Nederlands kenteken opvragen.